Bli kjent med lokale helter

Ønsker du et personlig forhold til urter?

Etter vinteren kommer en ny start for dyr og planter. Dette er en fin tid for å bli kjent med ville vekster. Overgangen i naturen fra død til liv gir rom for læring. Både om individuelle planter og om kroppen. Urter har vært verdsatt i årtusener. Også idag kan de bidra mye i våre liv.

Dette er et kurs innen tradisjonell Europeisk urtekjennskap der du blir kjent med medisinske planter. Det inkluderer praktiske deler som urtevandringer i marka, oppskrifter og smaksopplevelser i to kurshelger. Det inkluderer også tre zoom møter, teoretisk læring og personlig oppfølging. Derfor er det kun 10 plasser

Observer planter i nærmiljøet

Så lenge vi har gått på to bein har mennesker har levt tett på planter. Vi har lutet, smakt, kjent, hørt og sett på planter i marka. Vi skal reflektere over dette sammen, og gjøre en rekke øvelser.

Bærekraftig sanking og foredling

Vil vil integrere lokale planter inn i hverdagen og kjøkkenet. Dette starter med tur og bærekraftig sanking, og går videre inn ulike måter å tilberede planter. Vi reflekterer over hvilke type preparat som skal velges.

Ta del i læringsmiljø

Vi er en gruppe mennesker som møtes annenhver uke for en utveksling. Denne gruppen holder sammen gjennom urtesirkel vår, og deler planteopplevelser.

Etter fem år med helgekurs på vår og sommer begynte Mari med lengre kurs. Motivasjonen hennes var at flere kursdeltakere dro hjem fra intensive helgekurs og syntes det var vannskelig å integrere kursene inn i eget liv og hverdag. Dette kurset er ikke en utdanning for å bli en terapeut. Det er en personlig fordypning i lokal flora.

Praktiskt

Vi går flere turer ut i vårlandskapet og blir kjent med plantene i denne sessongen.

Inne på kjøkkenet lager vi ulike preparater og blir kjent med plantene gjennom egne sanser.

Teoretisk

Vi møtes jevnlig for å forstå hvordan de sanselige opplevelsene henger sammen med litteraturen. Vi er innom ny forskning og eldre klassikere innen urtemedisin. Det skaper et teoretisk rammeverk.

Integrert læring

Kombinasjonen av teori og praksis over en lengere periode med tid gjør at kunnskapen får mulighet til å synke inn og bli en del av en hverdag. Vi har også meditasjon og andre øvelser for å integrere læringen.

Datoer:

Første helg (i person): 23 – 24 april 2022
Følgende (online møter):

lør 7 mai kl. 13:00 – 15:00
lør 21 mai kl. 13:00 – 15:00
lør 4 juni kl. 13:00 – 15:00


Siste helg (i person): 18 – 19 juni 2022

36 timer i sammen
pluss minst 32 timer egenarbeid

Innhold i de to intensive helgene:

Et av dagene i begge helgene tilbringer vi ute i naturen. Den andre dagen er vi inne. Da vil vi bruke sansene for å forstå plantene, sette perspektiv på teoretisk lærnig og kose oss med botaniske gleder. Vi vil foredle og lage med hendene. Vi bruker meditasjon som et redskap for å komme i kontakt med kroppen og plantene.

Oppstartshelgen: 10:00 – 15:00 begge dager. Urtevandring første dag. Andre dag inneholder inngående introduksjon til sirkelens tematikk, foredling av urter, meditajson, og refleksjon.

Avsluttningshelgen: 10:00 – 15:00 begge dager. Urtevandring første dag. Andre dag inneholder meditasjon, fotbad, eventyr sokratisk dialog og oppsummering av kurset.

Mellom møtene:

Det er to uker mellom hvert møte. I denne tiden blir det noen oppgaver for hver enkelt. På denne måten kan deltkerne bli trygg på å jobbe med urtene på egenhånd, og samtidig få mye veiledning i starten. Vi holder kontakt i gruppen dersom det er praktiske spørsmål. Det er tre elementer med oppgavene: det ene er å følge en oppskrift og lage noe; det andre er å bygge en personlig relasjon til en bestemt plante; og det tredje er en sanselig øvelse der vi blir medre kjent med egen kropp og urtene.

Påmelding med epost

Det er kun 10 plasser

Send påmelding i epost til marikaapeurt@gmail.com med følgende info:

Navn og tlf nr, betalingsmåte (vipps eller faktura), motivasjon.

Pris alt inkludert, enkeltrom: 5 310 kr

Pris alt inkludert, dobbeltrom (per pers): 5110 kr

Pris alt inkludert, 4 personers rom (per pers): 4810 kr

Pris uten kost og losj: 4400 kr

Earlybird pris uten kost og losj (innen 01.01. 2022): 4 100 kr

Ta kontakt dersom du er økonomisk vannskeligstilt og ønsker redusert pris.

Tidligere urtesirkel deltaker: 20 %

Det er mulig å delbetale kursavgiften under kursperioden.

Påmelding er fullverdig etter betaling (eller første delbetaling) og er binnende.

Prisen inkluderer ikke:

  • Produkter du lager hjemme

Kursdeltakere må ikke overnatte på gården. Det er mulig å reise hjem for å sove eller overnatte i telt.

Produktene du lager hjemme er laget med råvarer du kan kjøpe i butikken og planter fra nærmiljøet. Når det gjelder glass og flasker kan du gjenbruke syltetøyglass og lignende.

Prisen inkluderer:

  • Produkter vi lager på kurshelgene
  • Tilgang på logg-inn portal
  • To kurshelger
  • seks timer på zoom
  • Oppfølging gjennom kursperioden
  • Kurshefte
  • Overnatting på Opsal gård
  • En frokost, to lunsj og en middag på Opsal gård

Kurset er designet for å gi deg en trygghet når du jobber med lokale planter. Fra du legger ut i marka for å sanke, til kjøkkenet og hvilke ressurser du bruker for å fordype deg videre. Medisinske planter og menneskets helse er store tema. Kurset er ikke for å bli terapeut. Med urtesirkelen tar vi det inn i hverdagslivet.

Opsal gård
Kurshelgene skal holdes på Opsal gård. Det ligger på tangen, en time unna Oslo med tog eller bil.

Godkjent som faglig oppdatering:

Norsk Naturterapeuters Hovedorganisasjon

Dette kurset er godkjent som faglig oppdatering for naturterapeuter. Det er ingen forkunnskaper, og det er fint med en gruppe mennesker med ulik bakgrunn.

1650704400

  days

  hours  minutes  seconds

until

Urtesirkel vår