Urtesirkel høst 2021

7 uker

2 intensive helger

10 personer

Urtesirkel vår 2022

3 mnd

2 intensive helger

10 personer

Kjenn medisinske planter

Tre måneder i fordypning og samvær

Sessongbasert læring

Flere sessonger fremover skal det holdes en urtesirkel. Du kan velge å være med på en eller flere.

Hver sessong inkluderer to intensive helger; online læring hver uke, oppgaver du gjør hjemme, og i fellesskap.

Mer om kurslederen

Inkludert i undervisningen

Praktiskt

Gjennom alle sessongene går vi turer ute i marka. Vi kjenner igjen arter og forvekslingsarter, ser på utviklingen av floraen gjennom sessongene og sanker ved optamal ti for plantene det gjelder.

Vi tar med planter inn og foredler dem. Vi blir kjent med helsefremmende og spiselige planter på kjøkkenbenken og bordet.

Teoretisk

Forståelsen Mari har bygget opp gjennom 10 år av studie, praksis og erfaring blir delt også gjennom teori. Her går vi i dybden med ulike planter og blir kjent med dem. Vi jobber også med urtemedisinsk historie og filosofi for å få et overblikk over ulike tilnærminger til planter og hvordan disse kan nyttes.

Den teoretiske delen er tilpasset hver individuelle gruppe og deres ønsker om læring.

Integrert læring

Teori og praksis integreres inn i hverandre gjennom en prosess preget av personlig utvikling og oppdagelse. Et av målene er at du skal kunne integrere læring inn i ditt eget liv på den måten som er mest relevant for deg. Derfor er det en rekke oppgaver deltagere får for å gjennomføre mellom undervisningen.

Vi vil inkludere teori for tankene og praksis for kroppen, men også meditasjon for helheten.

Ta kontakt for spørsmål

marikaapeurt@gmail.com
Tlf: 96 73 53 75

Planter som allierte.

Ikke som ting du kan dra nytte av. Ikke som noe som kan tas ut av sin naturlige sammenheng og masseproduseres. Planter er komplekse og fine akkuratt som mennesker.

Sansene

Vi tar for oss en smak av gangen og går i dybden på hva denne smaken forteller om fysiologiske og emosjonelle effekter. Smak har vært brukt for å få nærhet til planter i mange tusen år.

Urtesirkel for urteglede

Det er mulig å kose seg mens vi tar inn ny læring. Hver person får oppgaver med hjem. Hvis vi tar oss god tid til dette blir det en form for egenomsorg og kjærlighet.

Innhold i de to intensive helgene:

Et av dagene i begge helgene tilbringer vi ute i naturen. Den andre dagen er vi inne. Da vil vi bruke sansene for å forstå plantene, sette perspektiv på teoretisk lærnig og kose oss med botaniske gleder. Vi vil foredle og lage med hendene. Vi bruker meditasjon som et redskap for å komme i kontakt med kroppen og plantene.

Oppstartshelgen: 10:00 – 15:00 begge dager. Urtevandring første dag. Andre dag inneholder inngående introduksjon til sirkelens tematikk, foredling av urter, meditajson, og refleksjon.

Avsluttningshelgen: 10:00 – 15:00 begge dager. Urtevandring første dag. Andre dag inneholder meditasjon, fotbad, eventyr sokratisk dialog og oppsummering av kurset.