Som 13 åring bestemte Mari seg for å jobbe med urtemedisin. I 2010 fullførte hun vgs som økologisk agronom fra Sogn Jord- og Hagebruksskuen. I 2014 gikk hun ut av universitetet i Lincoln med en bachelorgrad innen vestlig urtemedisin. Helhetlig helse og brukerrettet behandling ligger sterkt i fokus for henne. Mari trives med å holde kurs og turer innen urtemedisin, hun føler at kunnskap om plantene burde være allmennkunnskap.

Mari er en tredje generasjons forteller og har jobbet med fortellerkunst fra en alder av tolv år. Hun bruker dette til å formidle kunnskap om plantene. Hun er programleder på podcast og radioprogrammet «Ugress» ved radiOrakel, et program som handler om verdifulle planter.

Hun er særlig engasjert i relasjonen mellom mennesker og planter. Fra frø til tre, fra jord til bord, fra blad til salve, fra bark til brød, fra by til fjell.

Våren 2021 fullførte Mari en etnobotanisk studie gjennom masterprogrammet «International Community Health» ved Universitetet i Oslo. Oppgaven het: «You sense it at once : Perceptions of Plants in rural west Norway».