Nyttevekst vandring i Oslo – Biomangfoldsuka

20 juni kl 16.30 – 18.30
Nyttevekst tur med fokus på medisinvekster (kun voksne)
 
23 juni kl 11.00 – 12.00
Familietur der vi finner spiselige og medisinske planter
 
Vi skal snakke om planter i mat og medisin, hvilke arter som kan forveksles, og hvordan vi kan sanke med omtanke.
 
Pris: 100 kr (barn 50) 
 
 
 
 
Les mer om torsdagen som del av biomangfoldsuka her: https://www.miljohovedstaden.no/program/nyttevekstvandring-for-hele-familien-1 Les om søndagen som del av biomangfoldsuka her: https://www.miljohovedstaden.no/program/nyttevekstvandring-for-hele-familien 🙂

Marikåpe tilbyr både tur i naturen som en del av behandlingstilbudet og også som en informativ tur der deltakere blir litt mer kjent med skogens flora. Hver måned tar Mari folk med både på arrangerte turer og private turer. Les under både om tur som konsultasjon og urtetur. De neste åpne turene blir 14 juni og 15 juli. Se lengre nede for detaljene.

side01

Tur som konsultasjon

Vil du være med på tur? Ha på deg behagelige klær og sko og vær forberedt på ulike værforhold. Turen vil vare ca en time. Det er helt i orden å gå sakte, stoppe opp og ta pauser underveis. Dersom andre turgåere kommer litt for nært innpå stopper vi opp og lar dem passere. Det er helt i orden dersom småbarnsforeldre ønsker å trille eller bære på barnet sitt under konsultasjonen. Alle som ønsker kan velge dette alternativet, med mindre det er medisinske årsaker som gjør gåing uønskelig.

Du kan møte opp ved klinikken på Fjellstuveien 61 B på Stovner. På T-banen er det bare å ta linje 4 eller 5 mot Vestli og gå av på Stovner. Etter avtale kan vi gå tur nærmere der du bor.

Når vi går øker sirkulasjonen av blod til alle delene av kroppen. Vi går inn i naturen, som i seg selv er vakker og har en inspirerende livskraft. På tur er det mulig å se og bli kjent med noen av plantene som senere går inn i et personlig blandet fotbad.

Hva med puls, notater til journalføring, måle blodtrykk og sånne ting? Det kan Mari gjøre på en benk ute i naturen. Etter turen er det også mulig å ta en kopp te og ordne med sånne ting i klinikken.

Mer om behandlings filosofi og info om tider og priser finner du her.

Medisinplanter i skogen – tidligere turer

Høst og vinter:
                                     28 oktober, 18 november, 16 desember, 20 januar, 17 februar
Vår:
                                    17 mars, 21 april, 19 mai
Sommer:                   14 juni, 15 juli
Oppmøte: på Stovner (Fjellstuveien 61)
Pris: 120 kr / 80 kr for fulltidsstudenter og arbeidsledige
Påmelding: send navn og nummer til marikaapeurt@gmail.com så får du en faktura.

Vi går langs den gamle pilsgrimsleden også kalt oldtidsveien, som går mot Trondhjem. Vi diskuterer den tradisjonelle bruken av minst fem planter som vi finner på turen.På denne turen i skogen på Stovner skal vi utforske flere medisinske planter. Noen av plantene kan også brukes i maten, dette temaet blir diskutert.

Det beste stedet å bli kjent med planter er der de vokser naturlig. Disse turene følger sesongene. Om våren er det tusen ting som spirer overalt. På sommeren bugner det med blomster og blader. Om høsten blir det mindre å snakke om – bladene faller i det kraften i plantene beveger seg ned mot røttene. Likevel står trær og stauder støtt og kan både sees og diskuteres. På vinteren blir det kanskje relevant å tenne bål i skogen og finne frem noen urte-eventyr til urteturen.. Vi får se. Så spirer det igjen.

Noen planter kan man passere daglig uten å virkelig se dem. Det kan være morsomt å gå tur i marka med fokus på det å se plantene. Ta kontakt om du vil bli med, eller om du ønsker mer informasjon om urtetur for mange.

p1000415.jpg