Te-smaking av lokale planter


Te-smaking er en hyggelig ting å gjøre med en gruppe mennesker, om det er en skoleklasse, på jobb, på en festival eller i en studiesammenheng. Det kan være lærerikt og avslappende på samme tid.

I denne te-smakingen vil vi utforske en urt gjennom sansene. Det starter med stillhet, så lukter vi på teen. Vi smaker og legger merke til kroppens reaksjon på planten. Til slutt er det mulighet for å snakke om det vi har opplevd. Så får alle vite hvilken plante de har smakt. Dette skjer helt sist slik at ideen vi har om plantens smak ikke skal ha innvirkning på opplevelsen.

Dette er en gratis event. Vi ber om å kunne ta opp det folk sier om opplevelsene sine til å ha med på radioprogrammet om medisinske planter «Ugress» som spilles på radiorakel FM 99,3 snart.

Ta kontakt ved spørsmål eller dersom du kan ha alergi for planten vi skal smake på. Planten er generelt trygg, men dersom du har en medisinsk tilstand eller tar medisiner spør gjerne.

Påmelding: marikaapeurt@gmail.com

Te-smaking passer for de som interesserer seg for hvordan deres egen kropp sanser lokale planter. Hvert individ både lukter og smaker en plante på sin unike måte, men gjennom en te-smaking kan man finne likhetstrekk i deltagerens opplevelser. De vet ikke hvilken plante det er. Hver for seg dokumenterer de sine egne opplevelser. Noen liker best å tegne eller male smaks opplevelsen, andre liker å skrive det ned. Etter dette snakker gruppen sammen om opplevelsen av planten som blir smakt.