Marikåpe tilbyr foredrag, turer, fortellerstund, korte og lengre kurs.

Prisene er veilende. De kan tilpasses ulike settinger og publikum. Reise og opphold kommer i tillegg.

Helgekurs (2 til 3 dager) pleier jeg å ta omkring 14 000 kr. Det inkluderer produkter folk tar med hjem, kurshefte (liten bok), lokal urtetur, oppskrifter og mye mer. Tema på kurset kan tilpasses deres interesser, se noen forslag til tema under.

Foredrag (2 timer). Her kan dere velge om jeg skal ta for meg noen planter og snakke om dem, eller snakke om et tema. Mindre enn to timer blir litt kort for et foredrag. Det kan være lengre med pauser. Jeg kan variere innholdet og flette inn noen korte eventyr slik at det ikke bare er fakta. Se forslag til tema nedenfor. Pris ligger på 3 000 kr.

Fortellerstund (1 time). Botaniske eventyr om nyttevekster og relasjonen mellom mennesker og planter. Eventyr er en fin måte å formidle kunnskap og samtidig ha en nydelig aften. Voksne elsker å høre på. En fortellerstund kan være åpent for hele familien eller tilpasses egne aldersgrupper. Det er mye forarbeid på en fortellerstund, derfor vil jeg ikke ta mindre enn 3 000 nok for en time. For flere forestillinger på en dag tar jeg 5 000 kr.

Minikurs (3 timer). I et minikurs kan folk lære å lage produkter av ville vekster på en trygg og bærekraftig måte. Det kan være alt fra en salve eller urteplaster til et eddik uttrekk eller tinktur. Temaet på minikurset blir diskutert i en teoretisk del, og kursdeltakerne får lage og ta med hjem det de har laget. Målet er at de skal ha lav terskel for å lage urteprodukt hjemme. Det passer ikke for produkter som skal selges, kun for hjemmebruk og gaver. Til dette må jeg kjøpe inn litt materialer, så prisen på kurset vil være noe dyrere hvis det er for å lage alkohol uttrekk enn hvis det er teblanding for eksempel. Veiledende pris er 4 000 kr.

Urtevandring (3 timer). Her kan vi se på den lokal floraen, botanikk, bærekraftig sanking og bruk i mat og medisin. Det kan være så kort som to timer, men da rekker vi ikke å gå. Vi ender fort opp i grøftekanten. Det er mulig å ta en heldags tur, der folk har med matpakke, og vi lager en te. Da blir det mer mulighet for å gå et stykke, og utforske litt ulik terreng. Prisen avhenger litt av hvor lang turen blir, men en veiledende pris på en tre timers tur ligger rundt 4 000 kr.

Tema på foredrag/kurs/fortelling kan inkludere:

Helsefremmende planter

Naturlig opphav av noen legemidler

Urter i mat og medisin

Naturens apotek

Bærekraftig sanking

Bruk eller misbruk : plantekunnskap

Helsefremmende planter og søvn

Forebyggende helse med planter

Urter og inflammasjon

Kvinnehelse med blomster

Ugress og fordøyelsen

Mental helse og lokale blomster

Sammenheng natur og kropp

Lag ditt eget hjemme apotek

Urtemedisin : en sanselig kunnskap

Medisinske trær

Etnobotanikk

Folkemedisin og urtemedisin

Lag din egen —

Hva kan plantenes smak fortelle oss?

Skogen og helsa

Medisinske planter : innholdsstoffer og mer enn det

Urter, forebyggende helse og immunitet

Planter, forebyggende helse og luftveiene

Syv essensielle planter gjennom tidene

Verdien av lokale planter

Plante eller person

Verdien av vanlig ugress

Hvis det er et tema dere er spesielt interessert i som ikke står her er det bare å si ifra.

Jeg er vandt med å tilpasse innhold.