Vi kaller urtehagen Urtealliansen.

Det er en hage alle er velkommen til å bli med å dyrke urter og helsefremmende planter.

I sessong jobber vi på onsdager mellom 16:00 og 19:00. Velkommen!

Urtealliansen ligger på Losæter, en urban grønn oase midt i Oslo sentrum.

Vi holder dagskurs og deler kunnskap om urtene gjennom sessongen.

Det er gratis og åpent for alle å være med og jobbe i Urtealliansen på Losæter. Det er en urte dugnad med et stort delt måltid og mulighet for å bruke tid med planter og jord. Arbeidet varierer med sessongen og været. Det kan være luking, planting, høsting, tørking, eller noe annet morsomt. Noen ganger legger vi urter i olje eller foredler dem på annet vis.

Du trenger ikke melde deg på, du kan bare dukke opp. Men om du har noen spøsmål er det bare å sende en epost til marikaapeurt@gmail.com eller en melding til @marikaape på facebook eller @markaape på instagram. Høsten 2021 holder vi på så lenge det er liv i plantene i hagen.

Det er ikke bare urter på Losæter. Der er det bær, grønnsaker, urkorn, et bakerhus og mye spennende sammarbeid og planter. Helsefremmende planter på Losæter vokser ikke kun i Urtehagen, de kan du finne over hele Losæter. Dra innom og ta en titt, eller les mere om Losæter og det urbane landbruket som skjer der!

Mari driver urtehagen i sammarbeid med Fransiska. Begge er opptatt av innsektene i hagen, og lar alltid noen blomster stå slik at innsektene kan kose seg og bli mange.

Fransiska jobber med plantefarging og er en meget entusiastisk og positiv dame. Hun er opptatt av alle de forskjellige måtene vi kan jobbe med planter, med et særlig fokus på kunst, kreativitet og det vakkre.

Mari gikk på jordbruksskolen for over 10 år siden, og har blandt annet utviklet en bakgårds urtehage for en bakgård delt av 11 bygårder. Mari er mest opptatt av helsefremmende virkning av plantene, mangfold i jorda og innsektliv.

Urtealliansen og Losæter holder en rekke gratis kurs i løpet av høsten 2021.

Vi planlegger kurs for våren og høsten 2022.

Tidligere kurs:

Lag din egen urte eddik 24.09.2021

Lag din egen kosmetikk 01.10.2021

Lag din egen urte tinktur 08.10.2021

Lag din egen urte glyserin 15.10.2021