Vi kaller urtehagen urtealliansen. Alle er velkomne til å være med og dyrke helsefremmende planter. I sessongen er vi der på onsdager mellom 16:00 og 19:00. Det ligger på Losæter, en grønn oase i midten av Oslo.

I 2022 har vi en rekke gratis temadager, det er bare å melde seg på i god tid. Hver mnd gjennom sessongen tar vi for oss et nytt tema. Dette er tema som er relevante for forebyggende helsearbeid og egenomsorg med lokale urter. Temaene for sessongen er: fordøyelse, søvn, kvinnehelse, mental helse og muskler/ledd. Det er store tema så vi skal ikke gå i dybden på sykdomstilfeller, det blir særlig snakk om forebyggende helse. Send en epost i god tid for påmelding.

Hver temadag inneholder dette:
– et spennende tema
– 5 relevante lokale planter
– sanseopplevelse
– vi lager noe relevant med lokale råvarer

Datoer:
Lør 25 juni kl. 14:00 – 16:00
Lør 9 juli kl. 14:00 – 16:00
Lør 13 aug kl. 14:00 – 16:00
Lør 10 sept kl. 14:00 – 16:00
Lør 15 okt kl. 14:00 – 16:00

Det er gratis og åpent for alle å være med og jobbe i Urtealliansen på Losæter. Det er en urte dugnad med et stort delt måltid og mulighet for å bruke tid med planter og jord. Arbeidet varierer med sessongen og været. Det kan være luking, planting, høsting, tørking, eller noe annet morsomt. Noen ganger legger vi urter i olje eller foredler dem på annet vis.

Du trenger ikke melde deg på, du kan bare dukke opp. Men om du har noen spøsmål er det bare å sende en epost til marikaapeurt@gmail.com eller en melding til @marikaape på facebook eller @markaape på instagram. Høsten 2021 holder vi på så lenge det er liv i plantene i hagen.

Det er ikke bare urter på Losæter. Der er det bær, grønnsaker, urkorn, et bakerhus og mye spennende sammarbeid og planter. Helsefremmende planter på Losæter vokser ikke kun i Urtehagen, de kan du finne over hele Losæter. Dra innom og ta en titt, eller les mere om Losæter og det urbane landbruket som skjer der!

Mari driver urtehagen i sammarbeid med Francesca. Begge er opptatt av innsektene i hagen, og lar alltid noen blomster stå slik at innsektene kan kose seg og bli mange.

Fransiska jobber med plantefarging og er en meget entusiastisk og positiv dame. Hun er opptatt av alle de forskjellige måtene vi kan jobbe med planter, med et særlig fokus på kunst, kreativitet og det vakkre.

Mari gikk på jordbruksskolen for over 10 år siden, og har blandt annet utviklet en bakgårds urtehage for en bakgård delt av 11 bygårder. Mari er mest opptatt av helsefremmende virkning av plantene, mangfold i jorda og innsektliv.

Urtealliansen og Losæter holder en rekke gratis kurs i løpet av sommer/høst 2022.

De er i form av temadager og tar for seg søvn, kvinnehelse, muskler/ledd, mental helse og fordøyelse.

Tidligere kurs:

Lag din egen urte eddik 24.09.2021

Lag din egen kosmetikk 01.10.2021

Lag din egen urte tinktur 08.10.2021

Lag din egen urte glyserin 15.10.2021