Turer for 2022 planlegges.

Vi stopper underveis for å beundre og diskutere nyttege planter

Spiselige, medisinske og giftige planter diskuteres

Turen er alltid tilpasset lokal flora

Du kan bestille en nyttevekst vandring!


Marikaape har hatt ledet medisinske og nyttevekst turer siden 2015. Her er noen av de tidligere turene:

Lørdag 16 Oktober kl. 10:15 – 12:15 2021 Vandring med medisinske trør

Vil du lære mer om trærne rundt deg?

13 juni kl. 11:00 – 13:00 2021 Urtevanding på Opsal gård

Ha på deg behagelige klær og sko og vær forberedt på ulike værforhold. Turen vil vare ca to timer. Det er helt i orden å gå sakte, stoppe opp og ta pauser underveis. De som ønsker kan ha med barn. Når vi går øker sirkulasjonen av blod til alle delene av kroppen. Vi går inn i naturen, som har en inspirerende livskraft. Vi diskuterer den tradisjonelle bruken av minst fem planter som vi finner på turen. På turen utforske vi disse medisinske planter. Noen av plantene kan også brukes i maten, dette temaet blir diskutert.

Det beste stedet å bli kjent med planter er der de vokser naturlig, og vi vandrer utover Opsal gård for å oppdage hva som finnes. Noen planter kan man passere daglig uten å virkelig se dem. Men i dag tar vi den tiden!

Mer info og påmelding hos Opsal gård

Nyttevekst vandring i Oslo – Biomangfoldsuka

20 juni 2019 kl 16.30 – 18.30
Nyttevekst tur med fokus på medisinvekster (kun voksne)
 
23 juni kl 11.00 – 12.00
Familietur der vi finner spiselige og medisinske planter
 
Vi skal snakke om planter i mat og medisin, hvilke arter som kan forveksles, og hvordan vi kan sanke med omtanke.
 
 
 
 
 
Les mer om torsdagen som del av biomangfoldsuka her: https://www.miljohovedstaden.no/program/nyttevekstvandring-for-hele-familien-1 Les om søndagen som del av biomangfoldsuka her: https://www.miljohovedstaden.no/program/nyttevekstvandring-for-hele-familien 🙂

Medisinplanter i skogen

Høst og vinter:
                                     28 oktober, 18 november, 16 desember, 20 januar, 17 februar
Vår:
                                    17 mars, 21 april, 19 mai
Sommer:                   14 juni, 15 juli

Vi går langs den gamle pilsgrimsleden også kalt oldtidsveien, som går mot Trondhjem. Vi diskuterer den tradisjonelle bruken av minst fem planter som vi finner på turen.På denne turen i skogen på Stovner skal vi utforske flere medisinske planter. Noen av plantene kan også brukes i maten, dette temaet blir diskutert.

Det beste stedet å bli kjent med planter er der de vokser naturlig. Disse turene følger sesongene. Om våren er det tusen ting som spirer overalt. På sommeren bugner det med blomster og blader. Om høsten blir det mindre å snakke om – bladene faller i det kraften i plantene beveger seg ned mot røttene. Likevel står trær og stauder støtt og kan både sees og diskuteres. På vinteren blir det kanskje relevant å tenne bål i skogen og finne frem noen urte-eventyr til urteturen.. Vi får se. Så spirer det igjen.

Noen planter kan man passere daglig uten å virkelig se dem. Det kan være morsomt å gå tur i marka med fokus på det å se plantene. Ta kontakt om du vil bli med, eller om du ønsker mer informasjon om urtetur for mange.

p1000415.jpg