I 2021 blir det te-smaking i Trondhjem på Herb craft/hedgecraft nordic / plant medicine / Symposium i April. For mer info om symposiumet se invisibledrum sine sider.

Te-smaking av lokale planter


Te-smaking er en hyggelig ting å gjøre med en gruppe mennesker, om det er en skoleklasse, på jobb, på en festival eller i studiesammenheng. Det er både lærerikt og avslappende.

I te-smakingen oppleves en plante gjennom sansene. Det starter med stillhet, så lukter vi på teen. Vi smaker og legger merke til kroppens reaksjon på planten. Til slutt er det mulighet for å snakke om det vi har opplevd. Så får alle vite hvilken plante de har smakt. Dette skjer helt sist slik at ideen vi har om plantens smak ikke skal ha innvirkning på opplevelsen

Te-smaking passer for de som interesserer seg for hvordan deres egen kropp sanser lokale planter. Hvert individ både lukter og smaker en plante på sin unike måte, men gjennom en te-smaking kan man finne likhetstrekk i deltagerens opplevelser. De vet ikke hvilken plante det er. Hver for seg dokumenterer de sine egne opplevelser. Noen liker best å tegne eller male smaks opplevelsen, andre liker å skrive det ned. Etter dette snakker gruppen sammen om opplevelsen av planten som blir smakt. Da informeres det om innholdsstoffer og hva planten har vært brukt for gjennom generasjoner. Det er ingen behov for forkunnskaper. Dersom du er gravid, har en medisinsk tilstand eller tar medisiner er det lurt å innformere om dette på forhånd.