Plantemøte i form av meditativ te seremonier annenhver uke fra slutten av august og ut oktober 2022. Plantemøtene er gratis, men krevet påmelding.

Losæter er kommunalt eid og ligger sentralt i Oslo. Det består av en rekke Laug, et av dem heter Urtealliansen. Urtealliansen jobber med å spre kunnskap og nærhet til urter.

Plantemøtet er en mulighet å komme nær den ikke-menneskelige verden på samtidig som sin egen kropp og stillhet.

Te-smaking passer for de som interesserer seg for hvordan deres egen kropp sanser lokale planter. Hvert individ både lukter og smaker en plante på sin unike måte. Gjennom en te-smaking kan man finne likhetstrekk i alles opplevelser. De vet ikke hvilken plante det er. Hver for seg dokumenterer de sine egne opplevelser.

Etter seremonien snakker gruppen om opplevelsen av planten som blir smakt. Da informeres det om innholdsstoffer og hva planten har vært brukt for gjennom generasjoner. Det er ingen behov for forkunnskaper.

Alle som er med på plantemøtene kan velge selv hvis de vil ta med bildet sitt hjem eller om de vil gi det til samlingen.

Er du klar for en annerledes opplevelse?

Det er gratis men krever påmelding fordi det er begrenset antall plasser. Kontakt Mari Jerstad for påmelding: marikaapeurt@gmail.com

Arrangør: Holistisk Forbund i sammarbeid med Urtealliansen

Datoer:

30th of August kl. 8:00 – 9:30

13th of Sepember kl. 8:00 – 9:30

27th of September kl. 8:00 – 9:30

11th of October kl. 8:00 – 9:30

🌳🍵🌳

Meditative tea tasting

By tuning in to our own bodies and taking a slow, respectful approach to the medicinal plants we can relax, enjoy and learn about the plants. We will be tasting one plant in particular and explore our sensory impressions as well as known litterature concerning this plant.

Bildene er fra en meditativ te seremoni på “2nd Symposium on Spiritual Technologies – Ethnobotany within witch trials and the capitalization of heath” I Trondhjem Kunsthall arrangert Invisibledrum Foto: Daniel Hansen

Price: free (limited spaces)

When:

30th of August 8:00 – 9:30 am

13th of Sepember 8:00 – 9:30 am

27th of September 8:00 – 9:30 am

11th of October 8:00 – 9:30 am

Where: Losæter, Oslo, Norway


Er du glad i urter og liker å nyte, slappe av, ta inn og sanse? En ledet stille smaking, og glir over i fotbad og urteprat. Meditativ sanselig inntrykk av urter gir oss mulighet til å være tilstede i egen kropp og kjenne plantenes subjektive effekt. Denne opplevelsen sees i sammenheg med eldre kunnskap og opplevelsene til de andre som er med denne ettermiddagen. Vi snakker om planter som allierte og går i dybden om en enkelt trygg og lovlig plante.


April 2021 var det te-smaking i Trondhjem på Herb craft/hedgecraft nordic / plant medicine / Symposium. For mer info om symposiumet se invisibledrum sine sider.

Te-smaking av lokale planter


Te-smaking er en hyggelig ting å gjøre med en gruppe mennesker, om det er en skoleklasse, på jobb, på en festival eller i studiesammenheng. Det er både lærerikt og avslappende.

I te-smakingen oppleves en plante gjennom sansene. Det starter med stillhet, så lukter vi på teen. Vi smaker og legger merke til kroppens reaksjon på planten. Til slutt er det mulighet for å snakke om det vi har opplevd. Så får alle vite hvilken plante de har smakt. Dette skjer helt sist slik at ideen vi har om plantens smak ikke skal ha innvirkning på opplevelsen

Te-smaking passer for de som interesserer seg for hvordan deres egen kropp sanser lokale planter. Hvert individ både lukter og smaker en plante på sin unike måte, men gjennom en te-smaking kan man finne likhetstrekk i deltagerens opplevelser. De vet ikke hvilken plante det er. Hver for seg dokumenterer de sine egne opplevelser. Noen liker best å tegne eller male smaks opplevelsen, andre liker å skrive det ned. Etter dette snakker gruppen sammen om opplevelsen av planten som blir smakt. Da informeres det om innholdsstoffer og hva planten har vært brukt for gjennom generasjoner. Det er ingen behov for forkunnskaper. Dersom du er gravid, har en medisinsk tilstand eller tar medisiner er det lurt å innformere om dette på forhånd.