Mari Jerstad holder stort sett kurs og forteller forestillinger. Noen gangerholder hun også foredrag, særlig når hun har mulighet til å engasjere publikum med et praktisk element.

U R T E A L L I A N S E N S

T E M A D A G E R

I 2022 skal det holdes en rekke temadager på Losæter. Tema: søvn, kvinnehelse, muskler/ledd, fordøyelse og mental helse. Temadagene bygger ut ifra et perspektiv om forebyggende helse. De inkluderer en diskusjon om fem ulike planter som er relevante for tema, i tillegg til hvordan lage et urtepreparat og generell diskusjon om tema. Det er gratis, men krever påmelding i god tid. Se mer om temadagene her.

Naturens fargerike apotek

28.09.2022 kl. 19:00 – 20:30 Dette foredraget ble holdt på DABA caffe i Stjørdal som en del av økouka Trøndelag

Det er en rikdom av planter, både ugress og ville vekster som var vært brukt i hjemmeapotek. I dette foredraget velges ut et fåtall lokale vekster og diskuteres i dybden. Vi smaker på noen av vekstene, kjenner på dem og hører deres verdifulle bruksområder. Til slutt er det et botanisk eventyr for å avrunde kvelden.

Helsefremmende planter i Norge

18.03.2021 kl. 20:00 – 21:00 Dette nettforedraget arrangeres av Norges sopp- og nyttevekstforbund

Hva vet folk om helsefremmende planter i Norge? Mari Jerstad er aktuell med en liten studie utført på bygda i Vestland. Hun snakket med folk om hvordan planter forstås og hvordan kunnskap om verdifulle planter ble formidlet helt inn i dagens samfunn. Mari starter med en liten innledning, så forteller hun om studiet og funnene. Etter foredraget får du mulighet til å spørre om det du lurer på omkring helsefremmende planter i samtids-Norge.

Mer info og påmelding: NSNF

Emner i nyttevekstkyndig kurs

Tre nettforedrag på en time hver fordelt på tre omganger

Dette nettforedraget arrangeres av Norges sopp- og nyttevekstforbund og ble holdt for medlemmer i Porsanger

Del 1: Etnobotanikk; del 2: folkemedisin og urtemedisin; del 3: innholdsstoffer i medisinske planter

Nettforedrag om Tinkturer

16.04.2021 kl 16:00 – 18_00 Online Dette nettforedraget arrangeres av KVANN Norwegian seed savers

Har du lyst til å lære å lage urte tinktur?

Blomster, bark, grønne blader, potente frø, saftige røtter, hele planter – alt kan brukes til mat og helse. Men de er ikke alltid i sesong. Blomstene visner. Frøene mister sin styrke. Røttene råtner. Derfor har folk laget plante ekstrakter som blant annet tinktur i hundrevis av år. Vil du også prøve?

På dette nett-arrangementet viser vi deg hvordan lage tinktur på en helt enkel og ukomplisert måte. Vi lager 3 typer ekstrakt: et med alkohol, et med glyserin, og et med eplesidereddik. Så snakker vi litt rundt det hele, noe om plantene vi bruker på kurset, noe om hvordan tinktur har vært brukt opp gjennom tidene. Vi er også innom lovverk.

Foredraget er laget i sammarbeid mellom Janeth Rojas, Claudia Holmgren, Johanna Rivera og Mari Jerstad

Mer info og påmelding: KVANN


Ta kontakt dersom du ønsker å bestille foredrag