Løvetann sitt botaniske navn er Taraxacum officinale. Det er en plante de aller fleste kjenner. Blomster lyser gult som en sol, og en kule av frø løftes av barna og blåses i vinden for å få et magisk ønske. Gjennom historien har løvetann vært brukt som en matplante så godt som en medisinplante. Bladene plukket om våren erstatter spinat eller legges inn i salat, pesto, omelett og mye mer. Den litt bitre smaken til rota har tradisjonelt vært sett i sammenheng med plantens bruk for å stimulere apetitt, stimulere leveren og støtte fordøyelsen. Bladene har vært mye brukt i mat, og også verdsatt som urindrivende agent. På 1790-tallet skrev den britiske legen Woodville om at løvetann kunne bli brukt for alt dette og at alle plantedelene kunne brukes men rota var mest indikert.

dandelion-3383961_1920